הורים רבים מתלבטים בשאלת ברית המילה והאם לבצע את המילה בטקס דתי, עם מוהל שהוא רב או לחילופין האם לבצע ברית מילה באמצעות רופא מוסמך, שיכול להיות גם רב אך הוא בכל מקרה, רופא מוסמך ומוהל.

לפי מחקרים שנערכו בשנים האחרונות, בכל שנה יותר ויותר הורים בוחרים לבצע ברית מילה רפואית ולוותר על שירותיו של המוהל שלא עבר הכשרה רפואית.

הלכה למעשה, לאחר לידת בן מתחיל מניין הימים, כל עוד הילד בריא ויכול לעבור ברית מילה, עד למועד שבו נהוג לבצע את הברית. בפני ההורים עומדת, במזל טוב, הזכות לבחור האם לבצע את המילה באמצעות רב מוהל, בטקס דתי ובהתאם להלכה היהודית ולחילופין, באמצעות רופא מוסמך המתמחה בכירורגיה וקיבל הכשרה רפואית כמוהל.

ההחלטה, ככל שתהיה, צריכה להתקבל כאשר ההורים מבינים את ההבדלים בין החלופות, הייתרונות של כל אחת מהן וחסרונותיה, לצד האפשרות הזמינה לשלב בין שתי האפשרויות, ולמצוא רופא מוהל, שהוא גם רב מוכר.

בכל דרך שתבחרו, כל אחד בהתאם לצד מצפונו, נאחל הרבה מזל טוב ובריאות איתנה לרך הנולד.

ברית מילה רפואית – שלבי הביצוע

ברית מילה רפואית הנה ברית הנערכת על ידי רופא שעבר הסמכה מיוחדת לערוך “מילה” Curcumcision. למשל בארצות הברית נהוג לעשות ברית מילה רפואית כבר בבית החולים, בגיל 3 ימים, עוד לפני שמשחררים את התינוק והאם הביתה. ברית המילה נערכת על ידי רופא גניקולוג, מנתח גניקולוג ומיילד/ת.

חיטוי – בשלב הראשוני יש לחטא את מקום המילה.

הרדמה מקומית – ישנם מספר דרכים להרדמה באיבר המין. יש משחות כדוגמת אמלה 5% ואזרקאין, קיימים כמובן גם תרסיסים.

מחקרים רפואיים הראו כי הדרך הטובה לאלחוש איבר המין הוא מתן זריקה תת עורית של לידוקאין 1% בכמות קטנה היעילה יותר להקטנת תחושת הכאב.

להרדמה יש השפעה של מספר שעות. ההזרקה דורשת ניסיון רב. יש אפשרות להשתמש בכמות קטנה של אקמול נוזלי לאחר ברית המילה.

הפרדת העורלה מהעטרה
 – בשלב זה יש להפריד ללא פעולת חיתוך, בין העורלה (כפל עור) המכסה את העטרה (GLANS).

חיתוך
 – בשלב זה חותכים את העורלה בעזרת מכשיר הנקרא CLAMP, הליך שנמשך 2 – 3 דקות.

ברית מילה רפואית לעומת מילה ע”פ ההלכה

ברית לפי ההלכה: רב שהוא מוהל

ברית מילה על פי היהדות נהוגה בגיל 8 ימים, על פי מצוות “כפי שמלתי את בני”. מצווה הנהוגה כבר אלפי שנים. המילה נערכה על ידי האב או המוהל. ברית מילה נערכת גם ביום כיפור או בשבת. ברית המילה על פי ההלכה נערכת על ידי מוהל בדרך כלל רב בישראל.

בעולם נהוג למול בתרבויות שונות את הילדים מסיבות רפואיות. בארצות הברית עורכים ברית בגיל 2 – 3 ימים, באיסלאם בגיל 13.

תינוק החולה במחלת קרישת דם אסור במילה. תינוקות רבים נולדים עם צהבת שעוברת לאחר ימים אחדים נימולים בגיל 8 ימים, אך יש תינוקות שהצהבת לא עוברת ויש סיבוך לכבד אלו האחרונים אסורים בברית מילה.

לקריאה נוספת: כיצד לבחור שם לתינוק?

רופא או מוהל – איך מומלץ לעשות ברית מילה לתינוק?

זוהי שאלה שאין עליה תשובה חד משמעית. יש הורים שיעדיפו לערוך את טקס ברית המילה של בנם באמצעות רופא שהוא גם מוהל, ואילו אחרים יעדיפו מוהל שהוא רב וטקס דתי עם כל הגינונים הנלווים, בהתאם להלכה היהודית. אנחנו מכבדים את כולם ומקווים שכל אחד יקבל החלטה ערכית, בהתאם לצו מצפונו בנושא ברית המילה.

זוהי אינה שאלה של נכון או לא נכון, לכל אדם זכות הבחירה, טקס ברית המילה יערך על פי שיקולי דת, מסורת, תרבות והשקפת עולם, כאשר התשובות וההכרעות ינתנו על ידי ההורים ובהתאם לשיקולים שלהם בלבד.

לכל אחת מן השיטות היתרונות שלה, כאשר בטקס המתבצע על ידי רב שהוא מוהל ניתן דגש ראוי וברור לפן המסורתי-דתי, שכל כך חשוב לחלק גדול מאזרחי המדינה, בעוד שהליך ברית המילה הרפואית מתבצע על ידי רופא מנתח, מוסמך ומנוסה, מה שמקנה שקט נפשי במניעת סיבוכים אפשריים כמו זיהומים או דימום.

ניתן כמובן למצוא מספר רופאים מוסמכים, שהנם רבנים ומוהלים, אלא שאז עלות השירות שלהם עשויה להגיע להרבה אלפי שקלים.

התינוק נולד? לחצי כאן לרשימת הציוד שיש לרכוש