תקופת ההריון הינה תקופה של שינויים בגוף האישה. כל מבנה הגוף, התחושות, והפרשת ההורמונים משתנים לבלי היכר ומשפיעים על רבדים שונים בחיי האישה ההרה. אחת ההשפעות המורגשות של ההריון על גופה של האישה (מלבד התנפחות הבטן) היא ההשפעה על השיער.

נשים מסויימות חוות נשירת שיער בזמן הלידה ומה שהרבה יותר נפוץ היא התופעה של נשירה לאחר הלידה. תופעה שיכולה להגיע למצבים די קיצוניים וחשוב שיהיו לך את הכלים להתמודד מול הנשירה בלי לאבד את הראש תרתי משמע.

הקץ לנשירת שיער שלך!

בזמן ההריון מופרשים בגופה של האישה הורמונים נשיים כגון הפרוגסטרון והאסטרוגן המאריכים באופן טבעי את חיי השיערה.

במצב רגיל, כ–90% משיערות הראש נמצאות במצב של גדילה, ועשרת האחוזים הנותרים בסוף תקופת הצמיחה, שלאחריה הן נושרות.

ההורמונים הנשיים המופרשים בגופה של האישה בקצב מוגבר בזמן הריון מאריכים את אורך חיי השיערה, וגורמים למראה שיער מלא ובריא יותר, ולהאטה מורגשת בקצב נשירת השיער.

לעומת זאת, לאחר ההריון קצב הפרשת ההורמונים יורד באופן דרסטי, ואיתו חוזרת תופעת נשירת השיער בקצב מוגבר.

תופעה זו מתרחשת לאורך שלושה עד ארבעה חודשים, עד לאיזון חוזר בקצב הפרשת ההורמונים, ובקצב נשירת השיער כתוצאה מכך.

נשירת שיער לאחר הלידה

לאחר הלידה הגוף מנסה לחזור לאיזון הורמונלי, ולכן נוצרים פערים ושינויים דרסטיים באופי צמיחת ונשירת השיער.

לאחר ההריון, עלולה האם הטריה לחוות תופעות של נשירה מוגברת והתקרחות כתוצאה מחוסר סדירות בהפרשת ההורמונים הנשיים שגופה נהנה מהם בשפע עד ללידה עצמה.

ניתן לטפל בתופעת הנשירה המוגברת על ידי איזון הורמונלי חיצוני, אך שיטה זו אינה מומלצת מכיוון שהדבר מפר את האיזון הטבעי של הגוף ביצור ההורמונים.

הטיפולים המומלצים לאחר ההריון הם טיפולי תזונה, המתאימים אורח חיים של תזונה מועשרת בויטמנים ובמינרלים החיוניים לצמיחת שיער תקינה ולנשירה מופחתת.

הויטמינים העיקריים המשתתפים בתהליך זה הם ויטמין H, ויטמין B12 וויטמין B6. בנוסף, יש לאכול מזונות עשירים באבץ לצמיחת שיער תקינה.

קיראי בהרחבה על: תפריטי דיאטה בהריון

מה עדיף רופא טריקולוג או תוספי תזונה?

יש כאלה המעדיפים טיפולים רפואיים לתופעות של נשירת שיער, ובדרך כלל מצפים לתוצאות מהירות יותר מאלו המגיעות לאור השימוש בתוספי תזונה.

בכל הנוגע לנשירת שיער בזמן ההריון ולאחר הלידה, רצוי להפחית ככל הניתן בטיפולים כימיים או תרופתיים למיניהם על מנת לא לפגוע באיזון ההורמונים העדין והפגיע ממילא בגופה של האישה.

טיפול תרופתי לנשירת שיער יכול להיות יעיל ביותר גם ללא קשר להריון, אך בזמן התקופה המורכבת הזו, וגם לאחריה, כדאי להימנע מכך.

קיראי בהרחבה על: תזונה לנשים בהריון

לאלו המעונינות בכל זאת בטיפול רפואי בבעית התקרחות או במקרי התקרחות קיצוניים שלאחר הלידה ניתן לטפל בנשירה במגוון אמצעים. האמצעי הבולט ביותר הוא תרופות הורמונליות המגבירות את קצב יצור הורמונים הנשיים ובכך מעודדות את צמיחת השיערה.

החומרים המופרשים אל תוך שורש השיער מחזקות אותו וגורמות לצמיחה מחודשת של השיער. בנוסף, תרופות הורמונליות מחזקות את השיערה עצמה, ומאריכות את אורך חיי השיערה עצמה, במידה ניכרת שמביאה לירידה משמעותית במספר השיערות הנושרות.

בכל מקרה של נשירת שיער, מומלץ לפנות לייעוץ אישי מול רופא עור ורופא המשפחה שלך בקופת החולים. כמו כן, אפשר ובהחלט מומלץ לפנות להתייעצות עם נטורופת, שכן ישנם מגוון רחב של פתרונות טבעיים שיכולים לעזור לחזק את שיערך.

בכל מקרה חשוב לזכור כי נשירות השיער לאחר הלידה הנה תהליך טבעי ונפוץ והזמן יעשה את שלו – הנשירה תפסיק והשיער יתחזק.

לקריאה נוספת באתר: מהו דיכאון לאחר לידה?