באמצע מרץ 2009 התפרצה שוב שפעת החזירים והחלה את דרכה במקסיקו. המספרים של החולים במחלה באותם הימים הגיעו לכ-140,000 מקרי הידבקות וכ-860 מקרי מוות. ההיסטריה העולמית באותם הימים הלכה וגברה, כאשר שפעת החזירים גבתה מחיר כבד של מוות של לפחות אדם אחד בכל יום.
כולם נמצאו בסיכון לחלות במחלה מטף ועד זקן, אך נשים בהריון נמצאות בסכנה ממשית הן לעצמן והן לעוברן, כיוון שהמערכת החיסונית של האישה ההרה חלשה ואינה עובדת כמו אצל אישה בריאה לא הרה. אישה בהריון אשר חשה באחד מהתסמינים אשר יפורטו, חייבת באופן מיידי לגשת לרופא המטפל שלה.
מאז שנת 2009 חלפו שנים רבות [ועכשיו אנחנו מתמודדים מול מגפת הקורונה] ולמרות ששפעת החזירים כבר מזמן לא בכותרות, אנחנו עדיין שומעים מדי פעם על התפרצויות אזוריות של המחלה המדבקת ולכן רצוי להכיר את ההשלכות האפשריות של שפעת החזירים על נשים בזמן ההריון.
מהי שפעת החזירים?
שפעת החזירים קיבלה את שמה הייחודי כיוון, שזוהי מחלת שפעת אנדמית לחזירים, אשר מועברת מחזיר לחזיר, אך יכולה גם לעבור מחזיר לאדם. הגורם לשפעת החזירים, הינו נגיף אכזרי בשם: H1N1.
כיצד נדבקים בשפעת החזירים?
נגיף השפעת עובר ועשוי להדביק אותך במספר צורות:
- מגע ישיר עם חזיר חולה
- מאדם לאדם על ידי: התעטשות, שיעול, רסיסי רוק ומגע ישיר עם האדם החולה
הנגיף אינו עובר במזון ולא על ידי אכילת חזיר!
התסמינים של שפעת החזירים אצל נשים בהריון ובכלל?
התסמינים הבאים מחייבים בדיקת רופא מיידית. רוב תסמיני מחלת שפעת החזירים דומים מאוד לתסמיני שפעת רגילה, ולכן אין זה המקום להקל ראש ויש לבדוק כל תסמין ותסמין על ידי רופא.
התסמינים כוללים:
- הפרעות נשימתיות
- חום
- חולשה וכאבים בגוף
- שיעול
- כאבי שרירים
- כאב ראש חזק
כמו כן, אישה בהריון אשר שהתה בקרבת אדם אחר אשר ידוע שלקה בשפעת החזירים חייבת לגשת לבדיקה רפואית. כול אישה בהריון אשר מרגישה תסמינים אלו חייבת לגשת לבדיקה רפואית.
קראו בהרחבה על: מידע על מעקב הריון – בדיקות, טיפולים ועוד…
הרופא יקח דגימה ומשטח אף וגרון וכעבור יממה יתקבלו תוצאות הבדיקה שליליות או חיוביות.
מהם הסיבוכים הנובעים משפעת החזירים?
אחד הסיבוכים הקשים ביותר של שפעת החזירים הינה דלקת ריאות קשה ואי ספיקה נשימתית, אשר לרוב נגרמת בשל נגיף אחר.
סיבוכים נוספים (נדירים) כוללים: זיהומים אשר נוטים להתפשט בכול הגוף ובדם, דלקת של שרירי הלב, פרכוסים,דלקת ברקמת המוח (אנצפליטיס), דלקות שרירים, הלם ספטי, לידה מוקדמת והפלה.
סיבוכי המחלה נותנים אותתם בעיקר בנשים בהריון, ילדים מתחת לגיל שלוש, אנשים מבוגרים (מעל גיל 70), חולים בעלי מערכת חיסונית חלשה.
מהם דרכי הטיפול בשפעת החזירים?
הטיפול במחלת שפעת החזירים נעשה על ידי: תרופת הטמיפלו הנמצאה כיעילה כנגד המחלה, כמו כן, טיפול בתסמיני המחלה ובסיבוכים השונים הנוצרים בעקבותיה על ידי אנטיביוטיקה.
חשוב לדעת, שרוב התרופות אינן מתאימות לנשים בהריון, ולכן חובה להיוועץ עם רופא לפני לקיחת תרופה אנטיביוטית אשר עלולה לגרום לנזקים ולמומים בעובר.
קריאה נוספת בנושא: טיפולים אלטרנטיביים לנשים בהריון
האם קיים חיסון כנגד שפעת החזירים?
עוד בסוף שנת 2009 המרכז האמריקני לבקרת מחלות (CDC) אישר חיסון כנגד שפעת החזירים ונכון להיום, החיסון נפוץ ונמצא כיעיל יחסית, ברוב מדינות העולם.
למידע מורחב ליחצי: המלצות משרד הבריאות
קיראי באתר הריון על: סיבוכי הריון – סכרת, רעלת הריון ועוד…