זוגות חד מיניים נתקלים בבעיות רבות כשעולה הצורך והרצון לגדל ילדים במערכת הורות חד מינית. ראשית, האפשרות הביולוגית חסומה בפני שני בני הזוג, והם נאלצים לצאת ולחפש אחר חלופות אחרות להבאת ילדים לעולם.
משזה נסתיים, מגיעים בני הזוג לבעיית המערכת המשפטית, שלא תמיד מתירה להם להביא ילדים או לא מכירה בהם כהורים החוקיים של הילד במקרים כאלה ואחרים.
אז מה הן למעשה האופציות העומדות בפני זוגות חד מיניים להביא ילדים לעולם?
ילדים ביולוגיים
האופציה הראשונה היא האפשרות הביולוגית. למעשה, מדובר בהבאת ילדים על ידי קיום יחסי מין או השגת תרומת זרע / ביצית מגורם מחוץ למערכת הזוגית של בני הזוג החד מיניים.
בחלק מהמקרים, כשמדובר בבני זוג שנהגו לנהל מערכת יחסית דו מינית, ניתן לנהל יחסי משמורת עם
אפשרות ביולוגית נוספת היא חיבור בין זוג גברים לזוג נשים, והבאת ילדים לעולם על ידי קיום יחסי מין עם הנשים לצורך התרבות.
פונדקאות
בני זוג חד מיניים יכולים לבחור באופציה של פונדקאות על מנת להביא ילדים לעולם. אם פונדקאית נושאת ברחמה את הילד במקרה של בני זוג שלא מצליחים להיכנס להריון או במקרה של בני זוג חד מיניים שלא מצליחים למצוא אישה שתסכים להרות ולהיות אם לילד.
קיראו בהרחבה על: אם פונדקאית מהודו
אימוץ
אופציה נוספת לגידול ילדים בבני זוג חד מיניים היא אימוץ של ילד. בחלק מהמקרים האימוץ מתבצע על ידי שני בני הזוג ובחלק מהמקרים אחד מבני הזוג מאמץ את הילד של בן הזוג השני על מנת לקבל את ההכרה המשפטית כהורה החוקי של הילד.
קיראו בהרחבה על: אימוץ ילדים בישראל
הכרה משפטית
המצב המשפטי של הקהילה ההומו לסבית במדינת ישראל בעייתי במקצת בכל הקשור לגידול ילדים. כשמדובר בפונדקאות, המדינה לא מתירה לבני זוג חד מיניים הבאת ילד באמצעות פונדקאות ולכן האופציה החוקית שעומדת בעינה בקרב הזוגות החד מיניים היא פונדקאות בחו”ל.
הליך שכזה גוזל זמן וכסף רב. נשים לסביות לעומת זאת, יכולות לעבור הזרעה מלאכותית ללא כל בעיה משפטית.
לקריאה נוספת: הריון אחרי גיל 30
בנושא אימוץ ילדים, המדינה קבעה הגבלות שלפיהן לזוגות חד מיניים מותר לאמץ ילד זר או ילד ביולוגי של אחד הצדדים בלבד, וגם זאת, במקרה והאימוץ ייטיב עם הילד, ולכן רוב הזוגות החד מיניים שבוחרים באפשרות האימוץ, מאמצים ילדים מחוץ לארץ.
כשמדובר בגידול ילד ביולוגי מיחסי מין עם גורם מחוץ למערכת היחסים החד מינית אין הכרה משפטית בהורה השני, שלא היה שותף ליצירת הילד.
במקרה זה, אך ורק ההורים הביולוגיים של הילד מקבלים את הזכויות המשפטיות עליו, על אף חוזים והסכמים שנחתמים בין בני הזוג. חוזים אלו אינם תקפים מבחינה משפטית מכיוון שהם בניגוד לחוק.
לקריאה נוספת: הסכם הורות לפני הבאת ילד לעולם
בדיקת NIPT היא בדיקה המיועדת לבדוק DNA עוברי בדם האם לצורך אבחון תסמונות גנטיות כבר…
נתחיל מהשורה התחתונה, בדיקת צ'יפ גנטי חשובה לכל אישה ובכל הריון, ללא יוצא מן הכלל.…
משפחה ענקית של מוטציות גורמת לאינספור תסמונות ומחלות והן נקראות מוטציות דה נובו או בעברית…
הריוניים? מזל טוב! אתם ודאי נרגשים ומלאי ציפייה, ומכיוון שאתם סומכים על רפואת המאה ה-21…
אנחנו כותבים בלשון זכר רק מטעמי נוחות. התקף זעם או טנטרום הנו חלק כמעט בלתי…
אנחנו כאן למטרה אחת עיקרית: להעלות את המודעות הציבורית לגבי חשיבותה של בדיקת הצ'יפ הגנטי…