אחרי הלידה

איך תתגברי על המחסור בשעות השינה לאחר הלידה?

אחד מנושאי השיחה הכי נפוצים בשיח שבין אמהות לאחר הלידה, נוגע לנושא אחד: שינה. כמה שעות את ישנה בלילה? כמה שעות רצופות בין הנקה להנקה? איך את משלימה שעות שינה? ועוד שאלות דומות, שמטרידות לעייפה כמעט כל אמא טריה.

תינוק חדש הופך את סדר היום, ללא ספק. כל המשפחה תתעצב מחדש על מנת להכיל את הפלא החדש שגידלת ברחמך.

עם האושר והסיפוק העצומים שהביא תינוק חדש לחייך, אמא, מגיעות דרישות פיסיולוגיות שלא קל לעמוד בהן – אחרי חודש קשה של סוף הריון, לידה (חווייה מתישה, ברוב הפעמים), מגיע תינוק קטן, שלא מבדיל בין יום ולילה.

בחודשים הראשונים, הוא אינו מסוגל לאפשר לך לישון רצוף בלילות, והוא דורש טיפול מסביב לשעון. אם מדובר בתינוק הראשון שלך, יכול להיות שאת בכלל לא יודעת איך נפלה עלייך הצרה הזו.

אם זה לא תינוק ראשון, ייתכן שבבוקר, אם את צריכה לקום ולהכין את שאר הילדים למסגרות שלהם, את סובלת מעייפות ואפילו אולי רגזנות.

ההתמודדות עם המחסור בשעות שינה לאחר הלידה אינה קלה, לכן לפנייך מספר עצות שיסייעו לך בהתמודדות ובבניית שיגרת חיים מחודשת.

תינוק חדש – מאמץ אדיר לטווח קצר

אם זה לא התינוק הראשון שלך, אולי כבר שמת לב – תקופת הינקות שלהם חולפת ביעף. זה ניראה ארוך כשאת בפנים, אבל עוד שנה (אפילו אם כרגע ניראה לך שעוד שנה זה בכלל בגלגול החיים הבא) את לא תאמיני שהשנה הזו חלפה כל כך מהר. תאמיני לנו, היינו שם..

לקריאה נוספת: התפתחות התינוק

אז ההמלצה הראשונה שלנו אלייך – קחי בפרופורציות את המאמץ עכשיו. זה מאמץ לטווח קצר. התינוק שלך ילמד לישון בלילה. את תחזרי לישון טוב, כרגיל.

זה הזמן להשקיע בתינוק שלך – אבל התינוק שלך קודם כל צריך אמא בריאה, מאוזנת ובעלת שיקול דעת. מומלץ להשתמש בכל עזרה קיימת ולעשות כל דבר שתוכלי, על מנת לשמור על שלוות הנפש שלך. נרחיב עוד בהמשך.

מחקרים מראים – אמא שלא ישנה, יוצאת קצת מדעתה

אם התינוק שלך מאלה שאינם ישנים בלילה, דעי לך שזוהי עובדה פיזיולוגית – כאשר הגוף סובל מחוסר שינה, התפקוד המנטאלי נפגע.

על מנת שלא לפגוע בעצמך קודם כל, בתינוקך, ובשאר חברי המשפחה הקרובה והרחוקה, אנחנו ממליצים לך לא להתבייש בנוגע לזה שאת דואגת לעצמך.

קיראי בהרחבה: התינוק בוכה – מה הוא מנסה להגיד לי?

דאגי למספר שעות שינה משביעת רצון, על מנת שתוכלי להרגיש שפוייה.

לפעמים עדיף לגזול מהתינוק שלך הנאה רגעית, על מנת לספק לעצמך איכות חיים מינימאלית, ולו רק כדי שתוכלי להיות אמא הכי טובה שאת יכולה להיות, בימים הבודדים והחולפים האלה שבהם הוא עוד כל כך קטן ועדין.

כמה טיפים בנוגע לשינה טובה בתחילת חייו של התינוק שלך

  • השתדלי לישון כשהוא ישן. מתרגלים לזה מהר מאוד. אם הוא מעדיף לישון בשעות הבוקר – ארגני את שיגרת היום שלך כך שתוכלי לישון איתו. כבי את הטלפון, הגיפי את התריסים, ואל תקומי עד שהוא לא מעיר אותך.
  • אם האימהות החדשה תובענית ואינה מאפשרת לך לישון – אל תקחי על עצמך מטלות נוספות שאינך חייבת לקחת. דאגי לפנות את יומך, כך שתוכלי, אם לא לישון, לפחות להתפרקד על הספה ולהתכרבל עם תינוקך. גם אם את לא ישנה, אם את נחה ולא מתרוצצת, זה כבר טוב.
  • איכלי בריא. במיוחד אם התינוק שלך יונק. תזונה בריאה תעזור לך לשמור על שפיות ולו לישון טוב יותר. אנחנו יודעות שאמא חדשה שלא ישנה נוטה לפנק את עצמה במנות יתר של שוקולד ודברי מתיקה אחרים – תבדקי אם את יכולה לא להעניש את הגוף שלך גם בקילוגרמים עודפים עכשיו.קיראי בהרחבה על: תזונה נכונה בתקופת ההנקה
  • השתמשי בסבים וסבתות, ובוודאי ובוודאי בבן הזוג, אם הוא נמצא. ארגנו תורנות ללילות בהם הוא זה שקם לתינוק כל הלילה. אם התינוק אוכל תמ”ל – אין קל מזה. אם הוא יונק – נסי לשאוב חלב ולהכין בקבוקים למשך הלילה, להאכלה על ידי מישהו אחר.
  • אם את מיניקה, מומלץ להחזיק את מיטת התינוק קרוב למיטה, או לכורסה נוחה שבה תוכלי לנמנם בזמן הנקה. אם את עייפה, תוכלי לבקש מבעלך שיביא אלייך את התינוק, ככה לא תצטרכי לקום אליו. מהר מאוד תלמדי להניק אותו מבלי לפקוח את עינייך אפילו

מילה אחרונה בנוגע להנקה

חשוב שתשתדלי להחליט בעצמך בנוגע לאיכות הטיפול שלך בתינוק החדש שלך. יודוע שההנקה היא תובענית במיוחד. אם את מרגישה שזה יותר ממה שאת מסוגלת לסבול – דעי לך, שעדיף גם לתינוק שלך לקבל בקבוק מאמא נינוחה, על פני ציצי מאמא מתוסכלת.

אל תכריחי את עצמך להניק אם זה יותר מדי בשבילך. גם התינוק שלך יעדיף אותך שמחה ונינוחה.

לקריאה נוספת: זוגיות לאחר הלידה

מערכת יומן הריון

Recent Posts

בדיקת NIPT חשובה לכל אישה בהריון!

בדיקת NIPT היא בדיקה המיועדת לבדוק DNA עוברי בדם האם לצורך אבחון תסמונות גנטיות כבר…

2 שנים ago

יתרונות ברורים מול חסרונות מועטים: צ’יפ גנטי

נתחיל מהשורה התחתונה, בדיקת צ'יפ גנטי חשובה לכל אישה ובכל הריון, ללא יוצא מן הכלל.…

2 שנים ago

מוטציה דה נובו: למה זה קורה ולמה כל כך חשוב לאבחן בהריון?

משפחה ענקית של מוטציות גורמת לאינספור תסמונות ומחלות והן נקראות מוטציות דה נובו או בעברית…

3 שנים ago

המלצה ברורה וחשובה: בדיקת צ’יפ גנטי בכל הריון!

הריוניים? מזל טוב! אתם ודאי נרגשים ומלאי ציפייה, ומכיוון שאתם סומכים על רפואת המאה ה-21…

3 שנים ago

טנטרום – זה התקף הזעם של הילד/ה!

אנחנו כותבים בלשון זכר רק מטעמי נוחות. התקף זעם או טנטרום הנו חלק כמעט בלתי…

3 שנים ago

המשמעות האמיתית של בדיקת צ’יפ גנטי בהריון

אנחנו כאן למטרה אחת עיקרית: להעלות את המודעות הציבורית לגבי חשיבותה של בדיקת הצ'יפ הגנטי…

3 שנים ago