בשעה טובה את בהריון. הבשורה המשמחת מביאה עימה המון פחדים, חששות, רגשות מעורבים, בלבול, ציפיות, שאיפות וכדומה.
כולם שואלים אותך איך את מתכוונת ללדת? האם את מתכוונת לקבל אפידורל? האם בן זוגך יהיה נוכח בלידה? האם שמעת על לידה במים? לידה עם שיאצו? מה היא תוכנית הלידה שלך? ועוד עשרות שאלות עליהן אין לך תשובה.
התשובה איננה כי עד אותו רגע כלל לא חשבת על כל זה, אולי לא ראית את הצורך שבתכנון כל כך מוקדם של יום הלידה. בטח שמעת על תוכנית לידה אבל עוד לא ממש הבנת למה בכלל צריך אותה.
את בטח תוהה לעצמך האם בכלל אפשר לתכנן מראש את הלידה, שהיא במרבית המקרים מאורע דינאמי ונתון לשינויים.
נכון שישנן הפתעות בחיים אך תכנון הלידה הוא חשוב. מומלץ לנצל את הזמן עד לחודשי הלידה האחרונים ל”מחקר” על כל נושא שקשור לתהליך הלידה וליום הלידה, שיעזור לך לגבש את רצונותייך אותם תכניסי לתוכנית הלידה.
איך מתכננים את הלידה?
באופן כללי, תוכנית לידה מהווה את הרעיון הכללי שלך לגבי הלידה תוך כדי התחשבות בשינויים בלתי צפויים העלולים להתרחש.
בהכנת התוכנית עלייך לשאול את עצמך את שאלות רבות על מנת שתוכלי להתכונן מבחינה פיזית ונפשית ליום הגדול וכמו כן, תוכלי להסביר לצוות המטפל בבית החולים מהם דרישותייך ובקשותייך ביום זה.
תוכנית לידה מאפשרת לך לתכנן מראש היכן את רוצה שהלידה תתבצע: בבית באופן טבעי, בבית החולים או בדרך ייחודית כמו לידה בבריכה.
כיום, כיוון שניתן לבצע ניתוחים קיסריים אלקטיביים, נשים רבות בוחרות לעבור ניתוח קיסרי במקום לידה רגילה. בתוכנית הלידה תוכלי לבקש אופציה זאת ולקבוע מראש תאריך ליום הלידה.
בנוסף, תוכלי להחליט אם את רוצה ללדת באופן טבעי ללא משככי כאבים או שמה את רוצה ביום הלידה לקבל משככי כאבים (זריקת אפידורל).
כמובן ברגע האמת אם תתחרטי ותחליטי שאת רוצה משככי כאבים, אף אחד לא יסרב לך כל עוד הדבר יהיה אפשרי מבחינה רפואית.
בקשות אחרות אשר תרצי לממש ביום הלידה תכתבנה בתוכנית הלידה ואם הדבר אפשרי מבחינת בית החולים ומבחינה רפואית הם יתממשו עבורך.
לקריאה נוספת: הכנה רגשית ללדיה
פרטים נוספים הנרשמים בתוכנית הלידה שלך: פרטי האדם המלווה שיהיה איתך בזמן הלידה, עמדות לגבי זירוז לידה, איסוף דם טבורי, הפרדת שיליה טבעית, ביצוע של חתכים עקב קושי בלידה, בקשות הנוגעות לחדר הלידה, לתינוקיה, להנקה ועוד.
שאלות אלו ורבות אחרות, הן שאלות שאת צריכה לשאול את עצמך בהכנת תוכנית לידה וכך תוכלי לצמצם את התרחשותן של הפתעות לא נעימות בזמן הלידה.
איך מכינים תוכנית לידה?
במהלך סוף חודש שמיני, עלייך לקבוע פגישה עם האחות המיילדת בבית החולים בו בחרת ללדת. האחות תיקח ממך פרטים אישיים, מחלות, היסטוריה רפואית והיסטוריה של הלידות הקודמות שלך במידה והיו כאלה.
לחצי כאן ולמדי כיצד לבחור היכן ללדת…
יחד תכינו תוכנית לידה המכילה את כל רצונותייך ובקשותייך בזמן הלידה ובשעות שלאחריה. ישנם בתי חולים המחזיקים טופס “תוכנית לידה” מיוחד, בו תוכלי למלא את רצונך.
נוסף לכל ההכנה חשוב לדעת, שלטבע יש כמובן חוקים משלו ולפעמים שאנחנו מתכננות תוכניות, היקום בוחר לנו דרך אחרת.
תוכנית הלידה שבנית תמומש רק במקרים בהם היא מתאימה למצבך ולמצב תינוקך, במידה ויהיה שינוי במצב או יווצר מקרה שיסכן אותך או את העובר, הצוות הרפואי לא יקח סיכון ויפעל בדרך הבטוחה ביותר לשניכם.
חשוב שתדעי, גם אם רשמת בתוכנית שאת מעוניינת בלידה טבעית ללא משככי כאבים אך בשעת האמת הכאבים העזים הכריעו אותך ואת תצרחי “אפידורל עכשיו“, אין מה לדאוג, מותר לשנות תוכנית לידה ברגע האמת, בתנאי כמובן שהדבר אפשרי מבחינה רפואית.
אם כן, על מנת שתגיעי מוכנה ורגועה כמה שיותר ליום הלידה מומלץ להתכונן מראש ולשתף את הצוות הרפואי ברצונות שלך. הכנת תוכנית לידה מפורטת תסייע לך במעבר חלק ככל הניתן של הלידה.
לידה נעימה!
לקריאה נוספת באתר: בחירת גניקולוג לביצוע מעקב הריון…